fbpx

Metody produkcji

Unikalne wzornictwo i sprawdzone rozwiązania to nasz patent na spełnienie najwyższych oczekiwań. Efektywny proces produkcji naszych garnków i patelni oraz wykorzystanie innowacyjnych technologii pozwoliły nam stać się liderem jakości. Dzięki odpowiedniemu doborowi nowoczesnych metod produkcji garnki i patelnie VALDINOX gwarantują trwałość, jakość oraz doskonałe warunki do przygotowywania zdrowych i smacznych potraw.

Renomowane powłoki non-stick – nowoczesne techniki produkcji

 

Naczynia VALDINOX są doskonałe do smażenia, duszenia i gotowania. Pokryte wysokiej jakości 3- warstwową szwajcarską powłoką Ilag Durit Protect lub mineralną powłoką Dyflon o efekcie kamienia, gwarantują wspaniały smak i aromat dań.  Dzięki temu nasze ulubione potrawy przygotujemy z minimalną ilością tłuszczu, zachowując wszystkie wartości odżywcze, witaminy, makro i mikroelementy. To także sprawdzona i pewna gwarancja zdrowej kuchni odpornej na bakterie, zanieczyszczenia i trudy związane z przypalaniem potraw.

Ilag Durit Protect – to wyjątkowo wytrzymała, renomowana szwajcarska marka produkująca powłoki nieprzyweralne (non-stick) tylko na najwyższej jakości naczynia kuchenne. Długotrwała wytrzymałość, wysoka odporność na ścieranie w połączeniu z doskonałą odpornością na korozję sprawiają, że naczynia z tymi powłokami będą właściwym wyborem dla najbardziej wymagających amatorów sztuki kulinarnej.

 

Technologia odlewu ciśnieniowego Die-cast.

Jest to technologia wykonywania przedmiotów za pomocą wypełniania gotowych form ciekłym, nowoczesnym aluminium. Podczas produkcji forma jest składana mechanicznie w maszynie odlewniczej i dociskana obciążeniem kilkudziesięciu ton. Następnie wlewany jest do niej metal pod ciśnieniem kilkuset atmosfer. W efekcie uzyskujemy najtrwalszy i zintegrowany odlew o bardzo wysokiej jakości, niezwykle wytrzymały i bezpieczny w użytkowaniu. Dzięki temu rozwiązaniu naczynia z kolekcji Expert oraz Power tworzą jeden, integralny kawałek metalu. Pozwala to wykorzystywać naczynia również w piekarniku, bez obaw o ich uszkodzenie nawet do 250 stopni. Podobnie z patelniami z kolekcji Expert, wykorzystywanie ich w piekarniku do temperatury 180 stopni, również nie stanowi problemu. Pozwoli to rozwijać swoje umiejętności kulinarne, nie wykorzystując przy tym kilku naczyń – osobno do smażenia, osobno do zapiekania.

 

Technologia kutego aluminium – Forged

Kolekcje: Rock, Brown, Pro, Aurum czy Red wyprodukowane są w technologii forged. To unikalna metoda tworzenia naczyń z kutego aluminium, nadaje ona naczyniom wyjątkową siłę i ponadczasową wytrzymałość. Proces polega na kształtowaniu nowoczesnego aluminium w bardzo wysokiej temperaturze przy użyciu potężnych młotów, które z wielką siłą i precyzją odkuwają gotowe naczynia. Formowane w ten sposób aluminium zyskuje w każdym miejscu odpowiednią grubość, gęstość i wytrzymałość. Te parametry przekładają się na maksymalną wydajność naczynia i łatwość gotowania. Technologia forged to gwarancja udanych dań oraz niezawodności naczyń na co dzień.

Wewnątrz naczynia kolekcji Rock oraz Brown pokryto wysokiej jakości powłoką nieprzywieralną Dyflon o efekcie kamienia. Posiada ona doskonałe właściwości nieprzywieralne (non-stick),  które są podstawą zdrowego gotowania z niewielka ilością tłuszczu. Połączenie mineralnej powłoki z aluminiowym korpusem gwarantuje, że każde danie przygotujemy znacznie  szybciej i zawsze doprowadzimy je do perfekcji.