Przepis na burger wołowy Casanova

Łamacz damskich serc, ulubieniec prawdziwych facetów. Dziś prezentujemy Wam pysznego, aromatycznego, jesiennego burgera Casanova! Kluczowym do jego przygotowania jest dobrze grillowane mięso więc gorąco polecamy Wam zapoznać się z patelniami VALDINOX przeznaczonymi właśnie do tego celu. Do pracy!

 

 

Składniki:

·        łyżka masła

·        garść borowików lub prawdziwków

·        plaster sera cheddar

·        mięso mielone 200 g

·        jajko

·        2 plastry boczku

·        duża bułka pszenna

·        cebula

·        musztarda Dijon

·        majonez

·        pieprz i sól

 

Sposób przygotowania:

W dużej patelni rozgrzej na średnim ogniu masło, dodaj grzyby, cebulę, szczyptę pieprzu i soli, smaż do zarumienienia się grzybów.

W średniej misce wymieszaj mięso, jajko, trochę soli i pieprzu. Z tak przygotowanej masy uformuj mięso w placek. Mięso smaż na patelni grillowej przez około 7 minut, co jakiś czas je obracając. Zdejmij mięso z patelni i ułóż na niej bułki, podgrzewaj ąż się zarumienią, obróć na drugą stronę i znów podgrzej aż nabiorą rumieńcy.

Bułki posmaruj musztardą i majonezem, ułóż na nich bekon, ser, mięso, grzyby, drugi plaster szynki, ser i przykryj bułkę. Całość wstaw na blasze lub w brytfannie do rozgrzanego do 200 st piekarnika do roztopienia sera.

A potem pozwól roztopić serce naszej pysznej kanapce… Smacznego!

Sprawdź patelnię grillową BLACK.