Przepis na mielone VALDINOX

Przepis kotlety mielone w ziemniaczanych gniazdkach

Kotlety mielone – w wykonaniu Szymona Czerwińskiego

Popularne mielone, nazwane prze niektórych klopsami to szybka i prosta potrawa, którą może przygotować każdy bez większych umiejętności kulinarnych. Przy kotletach bardzo ważne jest mięso. Niektórzy lubią delikatne z szynki czy z łopatki – sugerujemy wybrać średnio tłuste wedle własnych upodobań. Mielone to bardzo popularna i znana potrawa na polskich stołach. Nie wiele różni się od siebie w zależności od regonu kraju. 

My jednak mamy dla Was propozycję wyjątkową – kotlety mielone przygotowane w zupełnie nowy sposób. Delikatne puree z ziemniaków, na nich mięso a całość zapieczona w piekarniku.

Sprawdź kolejny odcinek programu Czerwiński w 7 minut, w którym to Szymon przedstawia swój przepis na kotlety mielone od nowa. Połączenie soczystego mięsa z oryginalnymi gniazdkami z puree z ziemniaków może być ciekawym pomysłem na niedzielny obiad lub prywatkę ze znajomymi – sprawdźcie.