Gotowanie na gorących skałach i kamieniach jest jedną z najstarszych metod przygotowywania posiłków. Dziś sposób naszych przodków na nowo cieszy się ogromną popularnością. Jednym z elementów, który uczynił ten proces gotowania tak popularny jest jego prostota.
Aktywne życie sprawia również, że nie mamy czasu na długie przygotowywanie posiłków. Połączenie mineralnej powłoki z aluminiowym korpusem gwarantuje, że każde danie przygotujemy o połowę szybciej. Do smażenia nie trzeba stosować dodatkowego oleju lub innych tłuszczów. Dlatego przygotowywanie posiłków stanie się nie tylko unikalnym doświadczeniem ale również dbałością o zdrowie całej rodziny.
Linia naczyń kuchennych VALDINOX Rock wykonana w technologii forged jest gwarancją trwałości i niezwykłej użyteczności produktów. Powstałe w wyniku odkuwania naczynia, o grubych ściankach oraz wzmocnionym dnie, są jednocześnie twarde i mocne oraz błyskawicznie przewodzą ciepło i podtrzymują je, oszczędzając czas i pieniądze.
Technologia forged to unikalna metoda produkcji, która nadaje naczyniom extra siłę i ponadczasową wytrzymałość. Proces polega na kształtowaniu aluminium w bardzo wysokiej temperaturze przy użyciu potężnych skoncentrowanych sił nacisku. W ten sposób formowane aluminium zyskuje w każdym miejscu odpowiednią grubość i gęstość, a te z kolei przekładają się na maksymalną wydajność naczynia oraz niskie koszty eksploatacji. Technologia forged to rewolucja nie tylko dla Twojej pasji gotowania ale również dla Twojego portfela.
Serię produktów VALDINOX Rock wewnątrz pokryto wysokiej jakości powłoką Dyflon o efekcie kamienia. Posiada ona doskonałe właściwości nieprzywieralne, które są podstawą zdrowego gotowania z niewielką ilością tłuszczu. Naturalna metoda smażenia w połączeniu z czystym smakiem potrawy i zdrowotnymi korzyściami płynącymi z ograniczenia tłuszczów, zamieni każdy posiłek w niezapomnianą ucztę.