Przepis na kaczkę

Przepis na soczystą pierś z kaczki

Soczysta pierś z kaczki w wykonaniu Szymona Czerwińskiego

Kaczka to jedno z najdelikatniejszych mięs dostępnych w naszych sklepach. Pierś z kaczki na polskich stołach królowała od praktycznie od średniowiecza. Dzięki mnogości zastosowań i walorów smakowych od jakiegoś czasu znów wraca do łask. Dzięki coraz większej dostępności i przystępnej cenie, mięsa z kaczki – coraz częściej próbujemy z nią eksperymentować w swoich domach.

 

Dziś zapraszamy Was na poznanie wyjątkowego przepisu Szymona Czerwińskiego, który z pomocą naczyń VALDINOX, przygotuje soczystą i aromatyczną pierś z kaczki. Mięso kaczki wymaga ciągłej uwagi – gdyż bardzo łatwo jest je przeciągnąć, przez co stanie się twarde i nie smaczne. Sprawdźcie autorski pomysł Szymona, który z pomocą rozmarynu, jałowca czy goździków przygotuje dla Was wyśmienitą, staropolską kaczkę.