Patelnia do naleśników VALDINOX

Naleśnikowe wariacje

Czy smażenie naleśników to prosta sprawa? Okazuje się, że wcale nie. Niezależnie czy w wersji na słodko, czy ostro, dla wielu z nas przyrządzenie pysznego, cienkiego naleśnika jest nie lada wyzwaniem. Ciasto przywiera, zwija się, marszczy, a nawet łamie na patelni – po prostu nie daje się okiełznać. Naleśnik, choć pyszny, nie jest łatwy w przyrządzeniu.

 

Od czego powinniśmy zacząć planując smażenie puszystych naleśników? Oczywiście od wizyty w sklepie i zakupu odpowiedniej patelni. Jak się okazuje współczesne, profesjonalne patelnie ratują z opresji smażących naleśniki, omlety czy placki. Ich kształt jest specjalnie zaprojektowany tak, aby rumiane placki łatwo zsuwać na talerz.

 

 

Patelnia do naleśników marki VALDINOX powstała, aby ułatwić Ci proces smażenia. Ma niskie brzegi, ponieważ ścianki przy przygotowaniu naleśników są przeszkodą – niepotrzebnie kumulują ciepło, które jest niezbędne do smażenia. Niskie brzegi oraz płaskie dno patelni pozwalają na równomierne smażenie, a także łatwe przewracanie naleśników i omletów. Pokrycie aluminiowego korpusu patelni powłoką nieprzywieralną typu non-stick (Ilag Protect Plus) ułatwia ich przyrządzanie bez konieczności obfitego natłuszczania powierzchni. Długa rączka ułatwi obracanie naleśnika na drugą stronę. Odpowiednio używane patelnie będą latami służyć miłośnikom naleśników.

 

Przepis na naleśniki to jedna z najłatwiejszych kuchennych instrukcji. Wiele zależy jednak nie od ciasta, ale od odpowiedniej temperatury i wyczucia momentu, kiedy należy obrócić placek. Patelnia do naleśników, na której możesz polegać, pozwoli Ci uniknąć wpadek w postaci przypalonych czy nierównomiernie upieczonych naleśników. Cienkie dno, jakie posiada patelnia do naleśników VALDINOX, w znaczący sposób przyspiesza proces smażenia. Pozostaje ostatnie pytanie – patelnia do naleśników na indukcję, kuchenkę gazową czy elektryczną? Wybierz idealną dla siebie i swojej kuchni.