Patelnia do naleśników VALDINOX

Naleśnikowe wariacje

Wszyscy kochają naleśniki, ale czy smażenie naleśników to prosta sprawa? Okazuje się, że nie. Niezależnie czy w wersji na słodko czy ostro, dla wielu z nas przyrządzenie pysznego, cienkiego naleśnika jest nie lada udręką. Ciasto przywiera, zwija się, marszczy, a nawet łamie na patelni, po prostu nie daje się okiełznać. Naleśnik, choć pyszny, nie jest łatwy w przyrządzeniu.

 

Od czego powinniśmy zacząć planując smażenie puszystych naleśników? Oczywiście od wizyty w sklepie i zakupu odpowiedniej patelni. Jak się okazuje współczesne, profesjonalne patelnie ratują z opresji smażących naleśniki, omlety czy placki. Ich kształt jest specjalnie zaprojektowany tak, aby rumiane placki łatwo zsuwać na talerz.

 

 

Patelnia do zadań specjalnych

Patelnia do naleśników marki VALDINOX ma niskie brzegi, ponieważ ścianki przy smażeniu naleśników są przeszkodą, niepotrzebnie kumulują ciepło, które jest niezbędne do smażenia. Niskie brzegi oraz płaskie dno patelni pozwala na równomierne smażenie, a także łatwe przewracanie naleśników i omletów. Pokrycie aluminiowego korpusu patelni powłoką nieprzywieralną typu non-stick (Ilag Protect Plus) ułatwia ich smażenie bez konieczności obfitego natłuszczania powierzchni. Odpowiednio długa rączka ułatwi nam obracanie naleśnika na drugą stronę. Dobrze używane patelnie będą latami służyć pasjonatom naleśników.