Brytfanna choć od wieków znana, ciągle nie cieszy się jeszcze zasłużoną sławą. Warto poznać wszystkie jej zalety, a ma ich naprawdę sporo. Na uwagę zasługuje nie tylko opowieść o aromatycznym mięsie, którego zapach przywiedzie do kuchni całą rodzinę, ale przede wszystkim o naczyniu, w którym taką soczystą pieczeń możemy przyrządzić.
Kto miał choć raz do czynienia z brytfanną-gęsiarką, dobrze wie, że jest niekwestionowaną specjalistką od tworzenia doskonałych aromatów i smaków. Pozwala upiec duże ilości mięsa w najbardziej optymalnym dla niego środowisku – piekarniku, w którym rozgrzane powietrze otacza potrawę z każdej strony, ścinając białko i soki. W ten właśnie sposób zyskuje się doskonałą, aromatyczną, soczystą wewnątrz, a chrupiącą na zewnątrz pieczeń. Szykowane w brytfannie potrawy można podlewać powstałym z nich samych sosem lub piwem, winem, czy bulionem. W ten sposób zręcznie i pomysłowo modyfikuje się smak i kruchość mięsa.
Współczesne brytfanny szczycą się najróżnorodniejszą technologią wykonania i dbającymi o zdrowie materiałami. Brytfanny marki Valdinox są atrakcyjne dla zmysłów wzroku i dotyku, a przy tym przyjazne dla naszego portfela. Wymagało to zastosowania odpowiednich technologii. Brytfanny z kolekcji Black wykonane zostały metodą odlewania metalu pod ciśnieniem (die-cast), co pozwoliło również zadbać o to, aby były bezpieczne dla użytkowników, także w perspektywie wieloletniej eksploatacji. Brytfanny die-cast są doskonałe do smażenia i duszenia, gwarantują wspaniały smak i aromat przygotowywanych dań, z zachowaniem wszystkich wartości odżywczych: witamin, makro- i mikroelementów.
O trwałości i praktyczności naczyń marki Valdinox decydują:
Pamiętajmy, że brytfanny warto kupować z rozmysłem, najlepiej opierając się na markach, które tworząc produkty w oparciu o nowe technologie, dbają o nasze zdrowie. Chodzi o to, aby gęsiarka służyła nam przez lata i dbała o zdrowie całej naszej rodziny.