Gęsiarka czyli nowe oblicze brytfanny VALDINOX - Mistrz w kuchni
Gęsiarka VALDINOX

Gęsiarka czyli nowe oblicze brytfanny

Brytfanna to naczynie znane od wieków, które wciąż nie cieszy się jeszcze zasłużoną sławą. Na uwagę zasługuje nie tylko opowieść o aromatycznym mięsie, którego zapach przywiedzie do kuchni całą rodzinę, ale przede wszystkim o naczyniu, w którym taką soczystą pieczeń możemy przyrządzić. Lista zalet brytfanny do pieczenia może Cię zaskoczyć.

 

Kto miał choć raz do czynienia z brytfanną-gęsiarką dobrze wie, że jest niekwestionowaną specjalistką od tworzenia doskonałych aromatów i smaków. Pozwala upiec duże ilości mięsa w najbardziej optymalnym dla niego środowisku – piekarniku, w którym rozgrzane powietrze otacza potrawę z każdej strony, ścinając białko i soki. Brytfanna do piekarnika sprawia, że pieczeń jest aromatyczna i soczysta wewnątrz, a chrupiąca na zewnątrz. Szykowane w brytfannie potrawy można podlewać powstałym z nich samych sosem lub piwem, winem czy bulionem. W ten sposób zręcznie i pomysłowo modyfikuje się smak i kruchość mięsa.

 

 

Brytfanna VALDINOX

Współczesne brytfanny wykonane są z najwyższej jakości materiałów i wytwarzane z pomocą nowoczesnych technik. Brytfanna VALDINOX to naczynie funkcjonalne, a przy tym przyjazne dla portfela i środowiska. Wszystkie nasze brytfanny wykonane zostały metodą odlewania metalu pod ciśnieniem (die-cast), co pozwoliło również zadbać o to, aby były bezpieczne dla użytkowników. Brytfanna do pieczenia to świetne rozwiązanie w perspektywie wieloletniego użytkowania. Brytfanny die-cast są doskonałe do smażenia i duszenia z zachowaniem wszystkich wartości odżywczych: witamin, makro- i mikroelementów.

 

Przeczytaj: Zdrowa kuchnia w Twoim domu

VALDINOX – brytfanna trwała i solidna

Dlaczego warto wybrać gęsiarki VALDINOX? Spośród licznych zalet tego produktu podpowiadamy najważniejsze:

  • Grube ścianki powodują, że naczynia szybko się nagrzewają i długo trzymają ciepło. W ten sposób oszczędzamy czas, energię i pieniądze. Równomierne rozchodzenie się ciepła w takich naczyniach zapobiega deformacji, dzięki czemu brytfanna będzie służyć przez wiele lat.
  • Brytfanna aluminiowa jest odporna na wysokie temperatury i wstrząsy termiczne, a pokrywy możemy używać również jako samodzielnego naczynia.
  • Wewnętrzna powłoka nieprzywierająca (non-stick) skutecznie zapobiega przywieraniu i przypalaniu potraw. Jej atutem jest również fakt, że ułatwia utrzymanie naczynia w czystości. Aby zadbać o brytfannę pamiętaj, aby do mieszania potraw stosować narzędzia wykonane z drewna lub tworzywa sztucznego, żeby nie uszkodzić powłoki.
  • Uchwyty w brytfannach są trwale połączone z naczyniem (odlewane w jednej formie), co gwarantuje solidność i bezpieczeństwo użytkowania.
  • Wykonana ze szkła żaroodpornego pokrywa, w niektórych modelach, posiada dodatkowo aromatyzer, dzięki któremu możemy uzupełniać płyny i przyprawy w trakcie przygotowywania potraw, bez konieczności ściągania pokrywy. Jej wypukły kształt zwiększa pojemność naczynia, a dzięki głębokim rantom skroplona para z garnka nie zalewa kuchenek.
  • Naczynia te są przystosowane do używania w piekarnikach i na różnych kuchenkach. Brytfanna na indukcję z pewnością ułatwi gotowanie dań jednogarnkowych dla całej rodziny.

 

Zakup odpowiedniej brytfanny do pieczenia to inwestycja na lata. Swój wybór oprzyj na zaufaniu do marki, która dba o nieustanny rozwój, nowoczesne technologie, a przede wszystkim zdrowie swoich klientów.