Metody produkcji

Unikalne wzornictwo i sprawdzone rozwiązania to nasz patent na spełnienie najwyższych oczekiwań. Efektywny proces produkcji naszych garnków i patelni oraz wykorzystanie innowacyjnych technologii pozwoliły nam stać się liderem jakości. Dzięki odpowiedniemu doborowi nowoczesnych metod produkcji garnki i patelnie VALDINOX gwarantują trwałość, jakość oraz doskonałe warunki do przygotowywania zdrowych i smacznych potraw.

Naczynia VALDINOX są doskonałe do smażenia, duszenia i gotowania. Pokryte wysokiej jakości 3- warstwową szwajcarską powłoką Durit Protect Plus lub mineralną powłoką Dyflon o efekcie kamienia, gwarantują wspaniały smak i aromat dań.  Dzięki temu nasze ulubione potrawy przygotujemy z minimalną ilością tłuszczu, zachowując wszystkie wartości odżywcze, witaminy, makro i mikroelementy. To także sprawdzona i pewna gwarancja zdrowej kuchni odpornej na bakterie, zanieczyszczenia i trudy związane z przypalaniem potraw.

 

VALDINOX BLACK

To naczynia wytwarzane z wykorzystaniem metody ciśnieniowej die-cast.  Jest to technologia wykonywania przedmiotów za pomocą wypełniania gotowych form ciekłym metalem. Podczas produkcji forma jest składana mechanicznie w maszynie odlewniczej i dociskana obciążeniem kilkudziesięciu ton. Następnie wlewany jest do niej metal pod ciśnieniem kilkuset atmosfer. W efekcie uzyskujemy trwały, zintegrowany odlew o bardzo wysokiej jakości, niezwykle wytrzymały i bezpieczny w użytkowaniu. Dzięki temu rozwiązaniu garnki z kolekcji BLACK tworzą jeden, integralny kawałek metalu. Pozwala to wykorzystywać naczynia również w piekarniku, bez obaw o ich uszkodzenie nawet do 300 stopni. Podobnie z patelniami z tej kolekcji, wykorzystywanie ich w piekarniku do temperatury 180 stopni. Pozwoli to rozwijać swoje umiejętności kulinarne, nie wykorzystując przy tym kilku naczyń – osobno do smażenia, osobno do zapiekania.

 

VALDINOX ROCK i BROWN

Wyprodukowane są w technologii forged. To unikalna metoda odkuwania, która nadaje naczyniom extra siłę i ponadczasową wytrzymałość. Proces polega na kształtowaniu aluminium w bardzo wysokiej temperaturze przy użyciu potężnych skoncentrowanych sił nacisku. Formowane w ten sposób aluminium zyskuje w każdym miejscu odpowiednią grubość i gęstość. Te parametry przekładają się na maksymalną wydajność naczynia i łatwość gotowania. Technologia forged to gwarancja udanych dań oraz niezawodności naczyń na co dzień.

Wewnątrz naczynia obu kolekcji pokryto wysokiej jakości powłoką nieprzywieralną Dyflon o efekcie kamienia. Posiada ona doskonałe właściwości nieprzywieralne,  które są podstawą zdrowego gotowania z niewielka ilością tłuszczu. Połączenie mineralnej powłoki z aluminiowym korpusem gwarantuje, że każde danie przygotujemy znacznie  szybciej i zawsze doprowadzimy je do perfekcji.